Hírarchívum - 2010. január

Ez már történelem...

2010. január 31. (vasárnap) 21:54
Ez már történelem...

Újabb, történetünket gazdagító dokumentumokkal bűvült a MEFS archívuma.

Téczely TamásA Pécsi Tudományegyetem vezetése – pályázat útján – 2010. januártól három évre Téczely Tamást bízta meg az egyetem Testnevelési és Sportközpont vezetői teendőinek ellátásával.
 
Téczely Tamás a MEFS elnöksége legrégebben regnáló tagjainak egyike, volt elnöke a Dél-Nyugat Dunántúli Területi Tanácsnak, és kezdetektől tagja a Szabadidősport Bizottságnak, elkötelezettje a hallgatók egészséges életre való nevelésének. Közreműködésének, aktív szerepvállalásának is köszönhető, hogy a MEFS szabadidősport tevékenysége napjainkban eredményesnek mondható.
 
Kinevezéséhez őszinte szívből gratulálunk, munkájához további kitartást és eredményeket kívánunk!

Jó barátot vesztettünk...

2010. január 12. (kedd) 12:46

Anthony Collings

 
Január 11-én kaptuk a szomorú hírt, hogy egy régi kedves barátunk, Anthony Collings, az ausztrál egyetemi sport meghatározó alakja elhunyt.
1982-től 1992-ig vezette az Ausztrál Egyetemi Sportszövetséget. A zágrábi és a Kobe-i Universiadén az ausztrál csapat vezetője volt. Hat Főiskolai Világbajnokság sikeres megrendezése, koordinálása fűződik nevéhez. Több sportágban is kipróbálta magát, nemzeti válogatott volt rögbiben, atlétikában. 1988-tól tagja, majd 2007-től vezetője volt a FISU Szabályalkotó Bizottságának. Utoljára az elmúlt évi belgrádi Universiadén találkozhattunk vele, 71 évesen reggelente még futott. Nagyon szerette a magyarokat, a magyar sportvezetők között sok barátja volt. Nagyra értékelte a magyar sportot, benne az egyetemi sport eredményeit.
 
 
Feleségének, Berwynnek – aki életének aktív részese volt sportvezetőként is, – és három gyermekének mély gyászában osztozunk. Egy igaz jó barátot vesztettünk el, emlékét megőrizzük.
 
Megjelent a PRC-alapítvány pályázata az Egyetemi diáksportért. A szakalapítvány célja az egyetemi versenysport működési feltételeinek javítása.
 
Pályázhatnak: azon felsőoktatási intézmények sportegyesületei (DSE-k, DSK-k is), amelyek legalább 5 szakosztályt működtetnek csapatsportokban OB I., OB II., (NB I., NB II.,) együttessel rendelkeznek, egyéni sportágakban első vagy másodosztályú versenyzőket foglalkoztatnak.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell: az együttesek 2009. évi bajnoki helyezését, illetve a szakosztályi tevékenység főbb adatait, a kért támogatás résletes számszaki indoklását.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2010. február 26.
 
A felhívás és a pályázati űrlap a www.prof.iif.hu/prc címen érhető el.