2010. június

100 éve június 8-án alakult meg Csehországban az első egyetemi sportklub

A Prágában a Károly Egyetemen, június 22-én nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg az első egyetemi sportklub megalakulásának 100. évfordulójáról.

A spanyolországi Vigoban, június 21-én, 74 ország részvételével megkezdődött a FISU Fórum. A résztvevőket Alberto Soler a Spanyol Nemzeti Sporttanács igazgatója, Abel Caballero Vigo polgármestere és George Killian a FISU elnöke köszöntötte. Magyarországot Földesiné dr. Szabó Gyöngyi DsC. a MEFS elnökségi, egyben a FISU CESU tagja képviseli. Az egy hétig tartó tanácskozás fő témája „University Sport: A Platform for Change”. Az esemény hírei a FISU honlapján www.FISU.net követhetők.

Győr Sportjáért Díj Várnagy Andrásnak

2010. június 21. (hétfő) 13:44

Várnagy András


A 2010. évi Pedagógusnap alkalmából Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr Sportjáért díjat adományozott Várnagy Andrásnak, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontja tanárának. Az indoklás szerint „a gyermekek, a hallgatók testnevelése, a sport, az egészséges életmód megszerettetése érdekében végzett 45 éves pedagógus életpálya, a több évtizedes tanszékvezetői tevékenysége, a labdarúgó szakedzőként elért sikerek, valamint a helyi és országos szinten is elismert sportszervezői munkássága” elismeréseként vehette át a város szakmai díját a ma is aktív testnevelő tanár.

A Nemzeti Sportszövetség és partner szervezeteinek sajtótájékoztatója

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) sajtótájékoztatón bemutatta azt a 12 pontos javaslatcsomagot, amelyet a magyar sportélet felemelkedéséért állított össze.

Interkupa győztesek a pécsiek!

2010. június 15. (kedd) 08:10
Forrás: Pécsi STOP
 
Már az is hatalmas eredmény volt az egyetemi klubtól, hogy sikerült beverekednie magát a legjobb négy csapat közé a nemzetközi sorozatban, a június 6-án megszerzett sikerrel pedig sporttörténelmet írtak a PEAC-os fiúk. Vesztett helyzetből fordítva, 4-2-re győzték le az esélyesebbnek tartott francia alakulatot.
Ülésezett a XX. Kézilabda FVB Szervező Bizottsága
Hajrájához érkezett a Kézilabda FVB előkészítése. A Szervező Bizottság Tompa Andor és Dr. Hédi Csaba vezetésével kibővített ülésen vitatta meg a VB végleges programját.

XX. Kézilabda FVB Nyíregyháza

2010. június 10. (csütörtök) 23:14
Elkészült és a résztvevő csapatoknak kiküldésre került a VB szakmai programja. A Szervező Bizottság soron következő ülését június 11-én tartja.

Árvízkárosultak megsegítése

2010. június 09. (szerda) 18:51

Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöksége együtt érezve az árvíz sújtotta régióban élőkkel, 100.000 Ft-tal járul hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez. Úgy gondoljuk, e természeti csapás több ezer érintettjének megsegítéséhez az együttérzésen túl anyagiakkal is hozzá kell járulni. Erre kérünk minden, az egyetemi sportban érintett kollégát, sportolót, a sport egyéb és a civil társadalom valamennyi résztvevőjét. Ez valamennyiünk erkölcsi kötelessége kell legyen.

Dr. Frenkl Róbert 76 éves lenne

2010. június 09. (szerda) 18:03
Dr. Frenkl Róbert 76 éves lenne

Tanár Úr május 24-én töltötte volna be 76. életévét. Jó eső érzéssel gondolunk vissza az elmúlt évre, mikor sok barátjával együtt köszönthettük őt. Az emlékeken túl már csak a Farkasréti temetőben találkozhatunk...