Hírarchívum - 2010. május

Kisorsolták a nyári 20. Férfi-Női Kézilabda Főiskolai Világbajnokság csoportjait

Szombaton délben ünnepélyes keretek között sorsolták ki a nyíregyházi központú, 20. férfi és női főiskolai kézilabda világbajnokság csoportjait.

A pécsi PTE PEAC asztalitenisz csapata egyedülálló sikert ért el azzal, hogy bejutott a nemzetközi asztalitenisz INTERKUPA legjobb négy csapata közé, azaz a Final Four-ba. Mindenképpen kuriózum, hiszen hazánkban egyetemi csapat nemzetközi kupában még soha nem jutott ilyen rangos pozícióba. Az idei kupasorozatban 11 ország 45 csapata kezdte meg a versengést, melynek eredményeként a legjobb négybe került a francia Entente Pongiste Isseenné, az olasz Marcozzi Cagliari, az osztrák UTTC Oberwart és a magyar PTE-PEAC asztalitenisz egyesülete.

Tenisz MEFOB döntő, ősszel!!!

2010. május 18. (kedd) 09:36
A jelenlegi rendkívüli és a hétvégére várható bizonytalan időjárás miatt a MEFS iroda a szervező ELTE-vel egyetértésben a tanévi MEFOB Tenisz döntőt elhalasztja.
A nevezett versenyzőket a döntésről a szervezők e-mail-en tájékoztatják.
A döntő egyeztetések utáni várható időpontja szeptember vége, október eleje lesz.

Egészségnap az Óbudai Egyetemen

2010. május 06. (csütörtök) 15:54
Egészségnap az Óbudai Egyetemen
A Óbudai Egyetem május 4-én immár ötödik alkalommal adott otthont az Egészségnapnak az intézmény aulájában.

Nemzetközi evezős verseny Szegeden

2010. május 06. (csütörtök) 15:52
Nemzetközi evezős verseny Szegeden
Tesztversenynek is tekinthető volt a május 1-én a szegedi Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Centrumban, a Maty-éren megrendezett nemzetközi evezős verseny.

Torna MEFOB Szegeden

2010. május 06. (csütörtök) 15:50
Torna MEFOB Szegeden
Az e tanévi országos döntő a Szegedi Tudományegyetem rendezésében a testnevelési és sporttudományi kar tornacsarnokában került lebonyolításra.

Fontos információ!

2010. május 06. (csütörtök) 15:44
A MEFS jelenleg is fennálló finanszírozási „helyzete” nagy terhet ró a felsőoktatás sportját szervező valamennyi szereplőre. Az átmenetinek vélt nehézségek ellenére legfontosabb programjainkat ez idáig sikerült megvalósítani. Így a terveknek megfelelően megrendezésre kerültek a tanévi MEFOB döntők és részt veszünk ha csökkentett létszámmal is néhány főiskolai világbajnokságon.