Hírarchívum - 2010. november

Ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága

2010. november 24. (szerda) 11:30
Ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága
Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professzor asszony, a MEFS elnökségének és a FISU Tudományos Bizottságának tagja vezetésével november 23-án a TF-en ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága. A modern világ kommunikációjának köszönhetően ritkábban nyílik mód a személyes találkozásra, hiszen az információk döntően e-mail-ben kerülnek átadásra. A mostani találkozónak apropóját elsősorban az ez évi tevékenység számba vételének szükségessége adta.

A Nemzeti Sportszövetség és az integrációs folyamatba önként társuló sport civil oldal szervezeteinek (MDSz, MEFS, SOSz, SE TSK, NSzSz, MSTT és az MTOE) képviselői kinyilvánították azon szándékukat, hogy e szervezeti kereten belül a sport és a sportfejlesztés kulcsának tekintett szakemberek a képzésükkel, továbbképzésükkel és foglalkoztatásukkal kapcsolatos kérdések kutatását, tanulmányozását, fejlesztését és nyomon követését együttműködés keretében végzik.

Sportolói kitüntetések a Szegedi Tudományegyetem Napján
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség törekvése, hogy a nemzetközi szinten kiemelkedő eredményeket felmutató hallgatókat a központi elismerésen túl – a 2010-es eredményekért a jövő márciusi közgyűlésen kerül sor – az adott sportolók egyetemei is ismerjék el a hallgató teljesítményét, egyre nagyobb számban és publicitással jelenik meg a felsőoktatási intézményeinkben.
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség törekvése, hogy a nemzetközi szinten kiemelkedő eredményeket felmutató hallgatókat a központi elismerésen túl – a 2010-es eredményekért a jövő márciusi közgyűlésen kerül sor – az adott sportolók egyetemei is ismerjék el a hallgató teljesítményét, egyre nagyobb számban és publicitással jelenik meg a felsőoktatási intézményeinkben.A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség törekvése, hogy a nemzetközi szinten kiemelkedő eredményeket felmutató hallgatókat a központi elismerésen túl – a 2010-es eredményekért a jövő márciusi közgyűlésen kerül sor – az adott sportolók egyetemei is ismerjék el a hallgató teljesítményét, egyre nagyobb számban és publicitással jelenik meg a felsőoktatási intézményeinkben.
I. Országos Egyetemi Ökölvívó Hallgatók Találkozója

2010. november 13-án rendezte meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Egyetemi Bizottsága az I. Országos Egyetemi Hallgatók Találkozóját a University Boxing Club edzőtermében.

ELTE-BEAC Sakk MEFOB

2010. november 17. (szerda) 21:15

Az ELTE nevében ismét a BEAC és a Barcza Gedeon SC  rendezhette a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sakkbajnokságot, november 11-13 között, a magyar sakkozás szentélyében a Magyar Sakkszövetségben. Érdekes kiegészítő színfoltja volt az ez évi versenynek, hogy a verseny keretében vendégül látott szerb főiskolai válogatott a verseny győzteseivel magyar főiskolai válogatottként megmérkőzhessenek.

Szerb-magyar sporttalálkozó Budapesten

2010. november 17. (szerda) 19:07
Szerb-magyar sporttalálkozó Budapesten

Hosszas előkészítő munka után szerbiai magyar civil kezdeményezésre november 12-14. között négy kiváló egyetemi sakkozót és négy vezetőt látott vendégül a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a BEAC sakk szakosztálya és a Magyar Sakkszövetség.

Sportévnyitó az ELTE-n

2010. november 11. (csütörtök) 13:33
Sportévnyitó az ELTE-n

„Az akarat és együttműködés megléte esetén bizakodóak lehetünk a jövővel kapcsolatban” - fogalmazott Németh Angéla, a BEAC egykori olimpiai bajnoka, egyben az ELTE volt oktatója az ELTE-BEAC sportévnyitóján.

Jelentkezés a Téli Universiadéra

2010. november 11. (csütörtök) 12:18
Jelentkezés a Téli Universiadéra
A MEFS vezetése az érintett sportági szakszövetségek képviselőivel egyeztetést tartott a 2011. január 27. - február 7 között Törökországban, Erzurumban megrendezésre kerülő Téli Universiadén történő tervezett részvételről.
A FISU korábbi VB-tagját választották a Szerencsejátékok Világszövetségének elnökévé
Az ausztráliai Brisbane-ben megrendezett közgyűlésén a Szerencsejátékok Világszövetsége (World Lottery Association, WLA) egyhangúan Risto Nieminent választotta elnökévé.

Sítúravezető tábor 2011-ben

2010. november 05. (péntek) 11:37
Sítúravezető tábor 2011-ben
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - a felsőoktatási intézmények szakmai támogatásával 2011-ben is sítúravezető tábort szervez Ausztriában (Hochkar) 2011. január 22-27. között.