Orbán Éva ezüstérme és rekordja

2011. augusztus 19. (péntek) 16:01 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Orbán Éva ezüstérme és rekordja
Bár csendesebb napnak ígérkezett, nem múlt el érem nélkül a péntek sem: Orbán Éva női kalapácsvetésben lett második, mégpedig új országos csúccsal.

Az atléták igencsak kitesznek magukért: mielőtt elkezdődött volna a női kalapácsvetés fináléja, Baji Balázs olyan formában nyerte meg futamát (ötödik legjobb idővel jutott az elődöntőbe), hogy Szalma László csapatvezető megkockázatta, akár érmet is szerezhet 110 gáton szombaton. Savanyú Péter a diszkoszvetőknél lett finalista – ezután következett Orbán Éva a női kalapácsvetők fináléjában.

Első kísérletére rögtön megdöntötte Divós Katalin tízéves országos csúcsát (71.33 méter – a régi rekord 70.79 volt) – igaz, ezt követően nem sikerült tovább javítania eredményét, bár nagyon szerette volna, s végül a második helyen végzett a moldáv csúcsot megjavító Zalina Margijeva (72.93m) mögött. Orbán Éva - Ezüstérmes női kalapácsvető„Nagyon könnyed mozgással dobta az elsőt, aztán volt még egy kísérlete, ami ennél is jobb lehetett volna a látottak alapján, csak a hálóba vágódott a kalapács, de összességében nagyon jó ez az eredmény“ – értékelt Szalma László.

Orbán Éva az eredményhirdetést követően elmondta, teljes mértékben elégedett az ezüstérmével: „az, hogy rögtön elsőre országos csúcsot dobtam, jó érzéssel töltött el – azt egy kicsit sajnálom, hogy aztán nem tudtam javítani, bár nagyon szerettem volna. Az a baj, hogy egész nap fájt a fejem, frontérzékeny vagyok, valószínűleg ez az oka, és őszintén szólva ez zavart egy kicsit versenyzés közben. Úgy gondolom, a két hálóba menő kísérletem közül az egyik még jobb lett volna, mint az első dobás, de összességében nagyon örülök az ezüstéremnek. Ünneplésre azonban nincs idő, nemsokára világbajnokság, ott is meg akarom mutatni.“

Ami a többieket illeti, az úszóversenyek zárónapján a magyarok közül senki sem tudott fináléba jutni, és a sportlövőknél sem született kiemelkedő eredmény – míg a „magányos“ szörfös, Cholnoky Sára 13. helyen áll az egyéni versenyben.

További információ