MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. augusztus 19., kedd 16:45

5 magyar érem a Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon

Három ezüstöt és két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a fehéroroszországi Minszkben rendezett VI. Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 olyan magyar sportoló szállt vízre, akik sportolói karrierjük mellett egyetemre, vagy főiskolára is járnak.


A magyar csapat a női kajaknégyesek versenyszámaiban érte el a legjobb eredményeket. K-4 200 méteren és K-4 500 méteren is ezüstérmet vehetett át Horváth Alexandra, a Szegedi Tudományegyetem, Szabó Ágnes, a Corvinus Egyetem hallgatója, és Simán Fanni, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója, valamint a többszörös Európa-bajnok, világbajnoki 4. helyezett Hagymási Anita, a Semmelweis Egyetem diákja.

Hagymási Anita testvérével, a Semmelweis egyetemen tanuló világbajnok,Európa-bajnoki ezüstérmes Hagymási Rékával párosban is kiváló eredményeket ért el, 500 méteren bronz-, 200 méteren pedig ezüstérmet szerzett, így ő lett a magyar csapat legeredményesebb tagja.

Férfi kajakosaink bronzérmét K-4 200 méteren szerte meg a Szegedi Tudományegyetemen tanuló Kovács László (a 2013-as Universiade négyes 1000 méterének bronzérmese), a Semmelweis Egyetemre járó Szomolányi Máté, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Bán Kristóf ésa Szent István Egyetem diákja, Bogár Gábor.

Az olimpiai versenyszámok közül jól szerepeltek a magyarok K-2 200 méteren is, ahol Szomolányi Máté és Bán Kristóf negyedik helyezést ért el.

A legjobb kenus teljesítményt Bodonyi András, a Semmelweis Egyetem hallgatója és Viola Viktor, az Eszterházy Károly Főiskola világbajnoka, Európa-bajnokságon korábban ezüstérmessportolónyújtotta, C-2-ben 1000 és 500 méteren is negyedik helyet szereztek.

A kajak-kenu sportágban a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség az idei Minszk után 2016-ban a mexikói Cuemancoban rendezi meg az Egyetemi Világbajnokságot.

 

Képgaléria

{gallery}1836{/gallery}