MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 18., hétfő 14:45

A tizenkettedik meccslabda döntött a strandröplabda MEFOB döntőjében

Véget értek a strandröplabda MEFOB küzdelmei Velencén. A fiúknál Kiss Dániel (SZIE) és Pordán Áron (PTE), a lányoknál pedig Koroknai Emese (TE) és Ördög Rita (MET) állhatott fel a dobogó tetejére.


A csütörtök reggeli, óriási szél ellenére is népes mezőny, összesen 34 páros, startolt a strandröplabda MEFOB versenyen. 

A mezőnyben az ország legjobb játékosai közül is sokan indultak, így például:

 

  • Tóth Eszter (Kolada Judittal), aki idén két OB fordulón is második helyet ért el
  • Tálas Zsuzsanna, a tavalyi Euroliga győztes teremröplabda válogatott feladója
  • Bálint Melinda és Dzunic Anna, akik az elmúlt évek során is rendre bejutottak a legjobb 4 páros közé a strandröplabda MEFOB versenyeken
  • NB I –es játékosok a teljesség igénye nélkül: Czene Adrienn, Lutter Liza, Zolnai Vanda, Lados Szilvia, Bleicher Nóra, Kiss Dániel, Posztós Bendegúz, Kunert Mátyás

 

A lányoknál két vigaszágas páros játszotta a finálét, igaz, Koroknai Emese (TE) és Ördög Rita (MET) csak a négy közé jutásért kaptak ki a tavalyi ezüstérmes Bálint Melinda (SZTE), Dzunic Anna (BCE)  párostól, míg Kolada Judit (TE) és Tóth Eszter (ELTE) egy körrel korábban éppen Ördögékkel szemben szenvedtek vereséget. A vigaszágon azonban mindkét kettős eljutott az elődöntőig, s utóbbiak Bálintékat győzték le két szettben, előbbiek pedig a két Európa Liga-győztest, Szabó Adriennt (TE) és Tálas Zsuzsannát (SZIE), egy nagyon izgalmas, háromjátszmás meccsen. Utóbbiak ezek után nem is tudták már felszívni magukat a bronzmeccsre, így a harmadik helyet Dzunicsék szerezték meg, míg a fináléban nem sikerült a visszavágás Tóth Eszteréknek, így egy sima első játszma után egy szorosabb másodikban Koroknaiék bebiztosították bajnoki címüket.
 

A strandröplabda MEFOB férfi versenye mezőnyében az indulók között volt az első helyen kiemelt Meszlényi Tamás (ELTE), a tavalyi Országos Bajnokság győztes párosának tagja – ő sajnos az elődöntő első mérkőzésén bokasérülést szenvedett és fel kellett adniuk a mérkőzést. (Szerencsére se törés, se szakadása nem lett a csúnya bedagadás ellenére. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!) Mivel a Meszlényi/Molnár kettős Meszlényi sérülése miatt fel kellett adják a küzdelmet, így Kiss/Pordán páros jutott a fináléba, míg a másik ágon Steixner/Marosi kettős ellen döntő szettben vereséget szenvedett Demeter/Szabó duó után automatikusan bronzérmes lett.

A férfi döntő azonban hihetetlen izgalmakat tartogatott: az első szettet Steixner Márkék, a másodikat Kiss Daniék nyerték, a döntő játszmában viszont 13:13 után utóbbiak jutottak meccslabdához. Ez azonban kimaradt, majd sorban ezt követően újabb tíz – ezek közül mindössze egyszer volt labdája a másik félnek a meccs megnyerésére –, végül 25:24 után bombázott be egy labdát Pordán Áron, s szerezték meg így ők az aranyérmet.

 

STRANDRÖPLABDA MEFOB, VÉGEREDMÉNYEK

 

Férfiak:

1. Kiss Dániel (SZIE) / Pordán Áron (PTE)

2. Steixner Márk (BME) / Marosi Gábor (BME)

3. Demeter András (PTE) / Szabó I Gábor (NYME)

4. Molnár István (BME) / Meszlényi Tamás (ELTE)

 

Nők:

1. Koroknai Emese (TE( / Ördög Rita (MET)

2. Kolada Judit (TE) / Tóth Eszter (ELTE)

3. Dzunic Anna Maria (BCE) / Bálint Melinda (SZTE)

4. Szabó Adrienn (TE) / Tálas Zsuzsanna (SZIE)

 

A díjakat átadta Vladár Csaba, a MEFS elnökségi tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportintézetének vezetője, Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Nguyen Marcell, a MEFOB főszervezője és Soltész Róbert, MEFS Strandröplabda referense is.

 

Képgaléria

{gallery}2371{/gallery}