MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 28., hétfő 08:22

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.


 

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Fixüléses Tízevezős Bajnokságában a férfi csapatok versenye kiélezett küzdelmet eredményezett a Keszthelyi Georgikon és a Budapesti Corvinus Egyetem hajói között. Az 1000 méteres táv teljesítése után a győzelmet végül a keszthelyiek szerezték meg, a Corvinus csapatnak jutott az ezüst, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Óbudai Egyetem tízevezős szerezte meg a bronzérmet. Természetesen, evezős élsportolók is erősítették a csapatokat, Galambos Péter, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, egyetemi világbajnok, valamint Cseperegi Gábor, Universiade 3. helyezett az NKE-Óbudai Egyetem csapatában, míg Pétervári Molnár Bendegúz, U23 világbajnokság 4. helyezettje az ezüstérmes Corvinus Egyetem hajójában szállt vízre.

 

 

A női versenyben is keszthelyi győzelem született. A Georgikon csapata biztos két hajóhosszal előzte meg a Pannon Egyetem – Veszprém tízevezősét. A bronzérmet az ELTE lányai szerezték meg.

 

 

Az egyetemi evezős események következő felvonása a május 1-i Dunai Regatta, melyet az Antall József Tudásközpont a Magyar Evezős Szövetség szakmai közreműködésével szervez Budapesten.

 

 

 

Képgaléria

{gallery}1739{/gallery}